Postimi dhe Kthim

Kthimi i Jo-Shkaqeve:

rob Schwartz qëndron me krenari pas punës së tij. Nëse gjeni se nuk jeni plotësisht të kënaqur me blerjen tuaj, mund ta ktheni produktin brenda afatit të caktuar të ditëve 30 nga data e blerjes për një rimbursim të plotë *.

* Ju lutemi vini re, kjo politikë e garancisë së parave vlen vetëm për produktet e blera direkt nga YourSoulsPlan.com. Produktet që janë krijuar nga Rob Schwartz por të botuara dhe të shitura në institucione të shitjes me pakicë ose nga individë të autorizuar për të shitur produktet tona mund të ndryshojnë nga politika jonë e kthimit. Ju lutemi të kontaktoni shitoren e shitjes me pakicë ose individin për detaje mbi politikën e tyre të kthimit.

Politikat e Kthimit të Produkteve:

Garancia 30-ditore e parave. Ju duhet të kontaktoni Rob në Kjo adresë emaili po mbrohet nga spambotet. Ju duhet të aktivizoni Java skriptet për të parë atë. për të kërkuar kthimin brenda 30 ditëve nga data e rendit tuaj.

Kthimi i një produkti

Për të kthyer një produkt të blerë direkt nga YourSoulsPlan.com brenda periudhës së garancisë së parave-mbrapa 30-së: Ju duhet të kontaktoni ekipin e Mbështetjes së Klientit duke dërguar një email tek Kjo adresë emaili po mbrohet nga spambotet. Ju duhet të aktivizoni Java skriptet për të parë atë. me informacionin e mëposhtëm:

  • ID-ja e rendit #
  • Emri juaj
  • Data e blerjes
  • Produkti që po ktheheni
  • Mënyra e pagesës që keni përdorur
  • Adresa juaj e-mail

Një email do t'ju dërgohet me një numër identifikimi të kthimit dhe adresën për të dërguar kthimin. Sapo produkti të jetë pranuar në depo tonë dhe është vlerësuar në mënyrë të mirë, do të lëshohet një rimbursim vetëm për produktin. Nëse produkti po kthehet pasi u konstatua se ishte i dëmtuar pas mbërritjes, shpenzimet origjinale të transportit do të shtohen në shumën e rimbursimit. Të gjitha anijet e kthimit janë përgjegjësi e blerësit.

Rob vlerëson sinqerisht reagimet tuaja! Derisa është fakultative, i mirëpresim komentet tuaja në lidhje me produktet tona. Kur kërkojmë një rimbursim, ju inkurajojmë shumë që të na tregoni arsyen për kërkesën tuaj dhe pse produkti ynë nuk ishte një përshtatje ideale për nevojat tuaja.