Испорака и Враќање

Незапакувања се враќа:

Роб Шварц гордо стои зад неговата работа. Ако сметате дека не сте целосно задоволни со вашата набавка, можете да го вратите производот во наведениот временски период од 30 дена од денот на купувањето за целосна наплата *.

* Ве молиме имајте предвид, оваа политика за враќање на парите се однесува само на производи купени директно од YourSoulsPlan.com. Производите што ги создал Роб Шварц, но објавени и продадени во продавници или од лица овластени да ги продаваат нашите производи, може да се разликуваат од нашата политика за враќање. Ве молиме контактирајте го малопродажниот завод или поединец за детали за нивната политика за враќање.

Политики за враќање на производот:

30-ден гаранција за враќање на парите. Мора да се поврзеш со Роб Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите. да побарате враќање во 30 дена од датумот на нарачката.

Враќање на производ

За да вратите производи купени директно од YourSoulsPlan.com во рамките на гарантниот период на враќање на 30-ден: Мора да се јавите во тимот за поддршка на корисниците со испраќање на е-пошта до Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите. со следните податоци:

  • ID на нарачката #
  • Вашето име
  • Датумот на купувањето
  • Производот што се враќате
  • Начинот на плаќање што го користевте
  • Вашиот е-мејл адреса

Е-мејл ќе ви биде испратен со идентификациски број за враќање на нарачката и адресата за испраќање на враќање. Откако производот е примена во нашиот склад и се смета дека е во добра состојба, ќе се издаде надомест за производот. Ако производот се враќа поради тоа што е утврдено дека е дефектен по пристигнувањето, оригиналните трошоци за превозот ќе бидат додадени на износот на поврат. Сите повратни испораки се одговорност на купувачот.

Роб искрено ги цени вашите повратни информации! Иако не е задолжително, ги поздравуваме вашите коментари во однос на нашите производи. Кога бараме наплата, ние многу ве охрабруваме да ве известам за причината за вашето барање, и зошто нашиот производ не беше идеален за вашите потреби.