Приказни за сеќавање

Во овој дел од мојата веб-страница, луѓето можат да споделат приказни за тоа како се сеќавале на нивниот предроден план. Ако сакате да споделите приказна за сеќавање на вашиот животен план, ве молиме испратете ја на Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

"Мојот план се одвиваше на таков тивка, непристоен начин во текот на мојот живот, дека онаа константа која ги потврдува моите претходни намери била незаинтересиран ентузијазам за патот на кој бев натаму. Растењето, природата и животните беа мои постојани придружници. дома со сите животни и лесно да се качувам на највисоките дрвја.Јас беше најприродната работа во светот за да ги барам како дете. Бев полн со авантура и научив да бидам еластичен и да не се плашам во моите осамени желби .

"Драгиот татко ми ја препознав мојата цел и ме охрабри да станам ветеринар. Поминав на тој пат пред 40 години и со многу напорна работа (и повеќе од неколку неуспеси на патот), сè уште се грижам за животни. Овие денови ги минувам работните часови кои им помагаат на хронично болните, болни и умираат животни да ја направат својата транзиција на мирен начин, со еутаназирање во нивните домови. да им донесат мир и олеснување на моите животни пациенти и нивните сакани семејства во нивната позната околина.

"Со раководството на Роб, научив од моите духовни водичи за време на мојата регресија на душата помеѓу животот, што како жена што живееше во Англија за време на Првата светска војна, можев да им смислам смиреност на луѓето со кои го споделив тој живот и Ја донесов таа способност во овој живот. Имаше многу повеќе детали што тие ги споделија со мене и кои откриваат колку интимно ги разбираат и поддржуваат мене.

"Најдлабокиот момент во мојата регресија со моите водичи дојде со откровение за кое сите можеме да задржиме: Во еден момент мојот основен водич ми ги подаде рацете и ме покани да се спротивставам со неа. Кога го сторив тоа, мене што секој пат кога паѓам, таа е таму и ми помага да станам повторно, на ист начин. Ова е нешто што нашите љубовни водичи ги прават за сите нас, без разлика дали го разбираме тоа или не. Никогаш не се сомневај во нивната непристрасна љубов кон нас Тие се со нас преку сите наши радости, искушенија и таги. Ние навистина не сме сами. "

Керол Милер, ДВМ
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

-------------------------------------------------- -------------------------------------------------- --------------------------------

"Здраво, Роберт, ги прочитав и твоите книги, и твоите списи навистина се резонираа длабоко во мојата душа. Бев подготвен и водени на вашата работа по речиси смртта искуство во мај на 2014. Тоа беше такво чудно искуство, и сега сè уште лекувам од него.

"За да ви дадам краток профил, го возев мојот велосипед и правев десен ред на многу зафатен пресек во Монтреал кога бев прегазен од четирите задни тркала на осумнаесет-рипери со носач на 1-тон. Точно кога се случуваше се чувствував чудно мирен. Знаев дека е неизбежно и релаксирано во него (наместо да се затегнувам, што би ме убило), а исто така се повикував на итен Реики симбол кој ги повикал енергиите на ангелите и асцендните мајстори да ми помогнат. Јас сум енергичен исцелител и многу духовно, па дефинитивно имав алатки за да се справам со ова!

"Откако бев прегазен, никогаш не ја изгубив свеста, но наместо тоа останав со болка, размислував во неа, додека сите околу мене паникаха, до точка дека за време на возењето во амбулантата, морав да му кажам на болничарот да ме види за да се смирам. Тој викаше моето име за да ме задржи "буден", бидејќи ги затворав очите во медитација. Ги отворив очите и му рекоа да "молчат" додека медитирав и ја стиснав раката за да му кажам дека сум во ред. Јас само ја изгубив свеста кога стигнав до ЕР кога ме инјектираа со кетамин.

"Кога конечно се разбудив еден ден и половина подоцна, по 11-часовна операција каде што имав 40 Reiki мајстори од целиот свет што ми дале далечина Реики, првото нешто што го чувствував (и тоа беше толку длабоко познавање) беше тоа Јас го планирав сето тоа. Толку многу чудни детали за мојата несреќа ме уверуваат дека ова беше планирано и дека оваа несреќа беше многу поголема од мене на толку многу нивоа.

"Моето заздравување беше чудесно да се каже барем ... во основа по операциите 4, избегав без оштетување на 'рбетниот, органскиот или мозокот! Тие исто така ми рекоа дека не се сигурни кога ќе одам повторно, но почнав да одам по 3 недели. Тие ми рекоа дека ќе бидам во болница за 6 месеци, но бев отпуштен на заздравување по 5 недели. Продолжив со рехабилитација во специјална болница, но можев да одам дома само три месеци по несреќата. Имав физиотерапевт да ги погледне моите рентгенски зраци и се чудев колку е чудно што и покрај тежината на камионот што требаше да ги разруши коските, само надворешните коски беа скршени, како нешто да ги заштити внатрешните делови од оштетување. Имав уште еден физиотерапевт кој работеше за 40 години ми кажа дека сум бил најчудесниот случај на кој работел.

"Самата несреќа беше исклучително јавна, се случи на едно од најпрометните раскрсници во центарот на Монтреал. И тој ден беше исто така многу различен по тоа што се случи настанот / протестот, така што улиците беа полни со луѓе, вклучувајќи ги и медиумите, полицијата и првиот одговор (така што реакцијата по мојата несреќа беше моментална). (Бизарен бележник: еден од моите пријатели беше три автомобили пред несреќата во својот автомобил и видов дека тоа се случува и само сфатив дека сум јас кога го виде тоа на вестите, а потоа завршив во истиот објект за рехабилитација како и неговиот баба, па тој беше во можност да не посети и во исто време lol). Јас, исто така, заклучив очи со полицаецот кој ми помогна пред и како што се случуваше. Мислам дека најтешко за мене беше гледањето на теророт и траумата кај сите како што се случуваше. Чудно чувствував толку многу тага во моето срце што ја чувствувам сета таа болка.

"На крајот, сфатив дека секој што требаше да биде таму и траумата што ја доживеавме беше дел од лекувањето во поголем обем.

"По несреќата имаше големо медиумско покривање на безбедноста на велосипедот и имаше уште еден протест планиран за мое име во солидарност за мене на местото на несреќата. Група велосипедисти дури и поставија "умирање". Бев многу трогнат, барем да кажам.

"Длабоко се чувствувам дека оваа несреќа беше надвор од мене и не се случи само за мене да учам и да растат како душа, туку исто така беше наменета како огромна активација и промена на парадигмата за сите инволвирани и за целиот колектив".

Нгуен, Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

-------------------------------------------------- -------------------------------------------------- ---------------------------------

"Лили ми е второ дете и почувствував од времето кога е родена дека таа на некој начин дојде да ме излекува.

"Таа има проблеми со нејзината физиолошка визија, но нејзината духовна визија е многу јасна. Таа ми кажа кога таа беше многу мала, можеби три, дека е толку среќна што ме избра да бидам нејзината мајка и дека бебињата треба да изберат мајки и таа ме избра затоа што бев најдобра мајка за неа.

"Кога таа беше 6, таа ми рече следново: Би сакал да го снимив, но никогаш не знаеш кога ќе се случи ваков разговор!

"Лили, рече:" Мамо, јас не сум секогаш беше Лили, одамна на друго место, јас бев сепак, кој сум, но јас не сум Лили, јас бев друго мало девојче и ме викаа Сара. мајка исто така, немав облека што ја носам, а мајка ми ја направи мојата облека од овци, волна и мека крпа, имавме фарма, имав браќа и сестри, живеевме од други луѓе во голема куќа, татко си се изгради, имавме многу земјиште, а татко ми изгради штала и огради, имавме животни и секогаш одев на штала за да бидам со нив и да се грижам за нив, ги сакав моите животни. Еден ден мажите доведоа до јавање на коњи во мојата куќа, облечени во црвена боја, со нив ги носеа огнени кутии на коњи и го запалија нашиот дом, а потоа не бев Сара, долго чекав да бидам Лили. Кога бев Сара, мојата работа беше да ги сакам животните и да се грижам за нив. Сега сум Лили, а мојата работа е да бидам исцелител, дури и јас ќе ве исцелам.

"Таа ми кажа дека се работи за 200 години, ми звучи како опис на животот на една рана американска фарма, можеби ерата на војната на 1812, а можеби и фармата била нападнат од британски војници. На возраст од 6 , Лили сè уште не ја научила историјата што на било кој начин би ја информирала нејзината приказна.

"Интересно е да се напомене дека во тоа време живеевме во нашата сопствена мала фарма, а Лили отсекогаш имала силен, интуитивен афинитет кон животните. Таа ги третира сите живи суштества со најдлабоки почит и грижа, за привлекување и работа со животни, можев да кажам многу повеќе за начинот на кој таа го поддржува моето лекување, но јас сигурно ја гледам како високо-вибрациона душа која понекогаш ми даде толку храброст и сила ".

Jen