Помогни си себеси

Ова е нова страница на која ќе ги набројам ресурсите со коишто имам лично искуство. Намерата е да ви понудиме ресурси кои може да ви служат на вашиот пат на лекување и проширување.

книги

Изберете само убов
Серија од седум книги канализирани од Себастијан Блексли. Што се однесува до ова пишување, само првите две книги се на печатење, но другите наскоро ќе следат. Овие книги прават прекрасна работа да нè потсетуваат кои навистина сме: величествени, божествени, вечни, неограничени суштества. Првата книга „Echoes of Holyness“ објаснува како дојдовме тука и како сега одиме дома. Јас сум неверојатно импресиониран и поттикнат од оваа работа.
Погледни / Купи Избери само Loveубовна книга I: Одгласи на Светост на Амазон
Погледни / Купи Избери само книга за убов II: Нека си Сакана на Амазон

Курс по чуда
Управувано од Исус да го отстрани егото и да ни помогне да се потсетиме на Унија (свесност за единство). Курсот го направив сам од мене за 18 месеци. Може да се направи во рок од една година. Многу луѓе сакаат да го прават курсот како дел од групата. Групната поддршка може да биде многу корисна, но ако одлучите да го направите курсот во група, бидете свесни дека малку луѓе навистина и целосно го разбираат курсот. Со други зборови, ако толкувањата на другите не резонираат со вас, тогаш верувајте во своето знаење за она што го кажува Исус.
Погледнете / купувајте на Амазон

Кур на љубовта
Многу луѓе не се свесни дека Исус го канализирал продолжението на курсот за чуда. Предлагам прво да го прочитате ACIM, а потоа да дојдете во ACOL, но повторно, верувајте му на вашето внатрешно знаење за тоа што е точно за вас.
Погледнете / купувајте на Амазон

Патот на Мајсторство
Канали од Исус нагласувајќи ја свеста заснована на срце.
Погледнете / купувајте на Амазон

Љубов без крај
Исто така канализиран од Исус. Длабока мудрост.
Погледнете / купувајте на Амазон

Сведоштво за светлината
Книгата на Хелен Грејвс е најдобриот опис што сум го прочитал на животот од друга страна. Апсолутно богатство.
Погледнете / купувајте на Амазон

Драг Боже, Како можам да лекувам, за да можам да сакам?
Подолу е линк до бесплатен курс. Не сум го поминал курсот, ниту ја познавам личноста која го предава. Но, доколку се пријавите на курсот, ќе добиете бесплатна PDF брошура со горенаведениот наслов. Овој PDF содржи длабоко канализирање за тоа како да се лекува. Корисно е да ја прочитате канализацијата, но за да имате корист од тоа, ќе треба да работите со тоа од момент на момент на дневна основа. Ова го правам со повторно читање на едно поглавје (кое трае само неколку минути) секое утро. Тогаш, давам се од себе да ја живеам таа мудрост во текот на целиот ден.
http://www.innerbonding.com/welcome/

Експеримент за предавање
Оваа втора книга на Мајкл Сингер прави подобра работа од која било книга што сум ја видел за да покаже како е Универзумот за нас и како нештата што изгледаат лошо кога се случуваат се всушност благослови на долг рок.
Погледнете / купувајте на Амазон

Неподредена душа
Првата книга на Мајкл Сингер. Исполнето со мудрост и исто така на моменти многу смешно.
Погледнете / купувајте на Амазон

Зошто ме, зошто ова, зошто сега
Убави сознанија за подлабоко значење на животните предизвици.
Погледнете / купувајте на Амазон

Преку рајската порта и назад
Една од најдобрите книги што некогаш сум ги прочитал за емоционалното заздравување. Авторот е исто така многу талентиран писател, што го прави пријатно читање.
Погледнете / купувајте на Амазон

Исламистичките канали
Од Памела Криббе, еден од каналите, претставен во мојата втора книга, Подарокот на твојата душа. Богат извор на поголема мудрост. Loveубовта на eshешуа е очигледна. (Забележете дека Памела НЕ нуди приватни сесии во кои таа или eshешуа ви го кажуваат вашиот животен план.)
Погледнете / купувајте на Амазон

Твојот живот после смртта
Овие две канализирани книги на Мајкл Речија се извонредни и содржат информации што не сум ги видел на друго место. Постојат неколку други канализирани книги на Мајкл Речија, иако сè уште не сум ги прочитал.
Погледнете / купувајте на Амазон

Падот: сте биле таму - затоа сте тука
Овие две канализирани книги на Мајкл Речија се извонредни и содржат информации што не сум ги видел на друго место. Падот дискутира за тоа како некој може да избере да не се инкарнира повторно на Земјата, што е нешто за што многумина од вас ме прашаа. Постојат неколку други канализирани книги на Мајкл Речија, иако сè уште не сум ги прочитал.
Погледнете / купувајте на Амазон

Помагање на родителите во исцелување

Ова е апсолутно прекрасна организација посветена на помагање на родителите кои изгубиле дете. Тие прават прекрасна работа да го внесат духовниот (не религиозниот) процес на лекување. Постојат групи низ целиот свет, од кои многу имаат состаноци за зумирање - извор на голема социјална поддршка. Ако нема група во вашата област, HPH ќе ве поддржи во започнувањето на истата.

Извори на прошка

Постојат две лица кои развиле вистински методологии за да се ставите на место на прошка. Јас сум запознаен со обајцата и можам да ви кажам дека и двете се многу добри. Првиот е Колин Типинг, чии напишани неколку прекрасни книги, вклучително и Радикална прошка и Радикална самопрошка. Вториот е Фред Лушкин, кој беше директор на Институтот за прошка во Стенфорд. Тој напиша одлична книга наречена Простете за добро. За време на неодамнешниот личен предизвик, читањето само на првиот дел од книгата на Лушкин (пред да дојдам до методологијата!) Ми дозволи да го распродам она што тој го нарекува „приказна за поплаки“. Предност на системот на Типинг е тоа што тој ги обучи луѓето да бидат советници на радикална прошка. Тие се наведени на неговата веб-страница. Значи, ако го работите неговиот систем и ви треба одредена поддршка, можете да контактирате со некој од неговите советници. Според мое мислење, би било збунувачки и излишно да се обидете да ги користите двата системи. Предлагам да прочитате за обајцата и потоа да изберете оној што најсилно резонира со вас. Секогаш верувајте во Законот за резонанца.

Третиот милениум

Оваа книга на Кен Кери е една од најголемите канализирани книги досега создадени. Со кристално јасност објаснува како дојдовме да бидеме овде на Земјата и што се случува во овие многу необични периоди во кои живееме. Самото пишување е исклучително прекрасно.
Погледнете / купувајте на Амазон

Троица езотерика

Ова е веб-страница на Шели Јанг, која го канализира Архангел Михаил. Јас не го познавам Шели лично, но јас сум долгогодишен претплатник на дневниот (365 дена годишно!) Канализирана порака од Архангел Михаил. Во овие канализации АА Мајкл често зборува за моделот „предавање, верба, проток и доверба“ со кој тој препорачува да ги живееме нашите животи. Ова го применив во мојот живот и открив дека тоа во голема мерка го зголеми мојот мир и прифаќање. Кликнете овде да се оди на веб-страницата на Шели.