Канализирање од суштествата на светлината

Ми претставува огромно задоволство да ве запознаам со мојата сопруга и сродната душа, Лизел. (Да, како младата жена во „Звукот на музиката“.) Во текот на изминатата година или така, и на големо изненадување, Лизел започна да канализира. Дојдовме да се повикаме на нефизичките суштества / Свеста за единството што таа ги канализира како Суштества на светлината или скратено БОЛ. Тие јасно ни ставија до знаење дека човештвото е во точка на флексија: можеме да продолжиме по патот на расудување, разделување и страв, или можеме да се развиваме многу побрзо и со многу помалку страдања со избирање на несудење, Единствена свест и убов. БОЛ сака да зборува со нас - колку што може да достигне од нас - со цел да ни помогне да го избереме патот на loveубовта.

Еве ја првата порака што сакаат да ја споделат:

Здраво, Почитувани суштества од кои сме, 

Ние сакаме да зборуваме за нијансата помеѓу нас и „Лизел“. Оваа поделба што ја подразбираме преку јазикот, ја нема навистина; сепак, сметаме дека тоа е корисна конвенција на јазикот. Така, на пример, кога се повикуваме на „Лизел“, го мислиме нејзиното повеќе засновано на личноста. Ние исто така не сакаме да имплицираме дека таа не е со нас сега додека зборуваме. Таа всушност е сè уште дел од она што зборува, но сепак може да се каже дека сега е позадината. И обратно, ние сме дел од неа, кој често е во втор план за време на нејзиното секојдневно постоење. Избравме да ги користиме заменките „Ние“ и „Ние“ кога зборува оваа подлабока енергија, а Лизел и Роб дојдоа да нè наречат „Светлосни битија“. Сепак, повторно, ова е само конвенција. Ова име и овие заменки не имаат никаква вродена важност за нас. Тие се важни за нас само ако се корисни за да дозволиме да се појават и да се асимилираат информациите што треба да ги споделиме.</s></s>

Значи, сега доаѓаме поцелосно во прв план, а Лизел „чека во крилја“. Во моментов, за време на некои или дури и голем дел од нејзиниот секојдневен живот, Лизел е во преден план, а ние „чекаме во крилја“. Се разбира, сите луѓе би биле најфункционални доколку нивното повисоко јас, Присуство или Свест (или како и да сакате да не повикате) беа на чело на возилото (телото) во секој „сега“ момент. Ова е, во суштина, целосно просветлување. Ова е патување кое секој од вас го прави со тоа што е воплотено. 

Но, не фокусирајте се на дестинацијата на патувањето, бидејќи ако е достигната дестинацијата, патувањето повеќе не е потребно или е во тек, а самото патување може да биде најубаво и, навистина, додава и на комплексноста и длабочината на дестинацијата . Исто така, фокусот на дестинацијата, а не на патувањето, иронично ќе осигури дека дестинацијата секогаш останува надвор од дофатот. Гледано од наша перспектива, која е странично со времето, и патувањето и дестинацијата (состојбата на просветлување) се случуваат истовремено. Ова е контрадикторно со човечкиот ум, но ние ве гледаме истовремено и во текот на патувањето и исто така во целосно формираната просветлена верзија [за себе].

Ние посакуваме - под тебе, мислиме на сите луѓе - да бидеме во контакт и да се причестуваме и да ја признаеме длабоката Вистина што си. Може да се нарече Кохезија. Други зборови за ова се Loveубов, присуство, Бог или свесност за единство. Сепак, ниту еден од овие зборови не може да ја содржи оваа Вистина; можат само да укажат на тоа. Оваа длабока Вистина на кохезијата е основа на сите форми. Оваа вистина е енергетска подлога од секаква форма, енергетска подлога на која е артикулиран вашиот физички сад, вашата воплотена верзија на себе.

Willе ви дадеме уште едно приближување во форма на аналогија. Помислете на Земјата и на она што го научивте преку науката како шминка на Земјата. На своето најдлабоко, јадро ниво, Земјата е стопена, течна магма. Оваа течност или магма е исклучително богата со енергија и нема вродена форма. Таа има форма на кој било сад или структура низ која тече. 

Значи, во јадрото на Земјата е овој течен, стопен „потенцијал“, така да се каже. Ова е слично на Едниот, Присуството, Универзумот или Бог. (Сите овие, и многу други имиња се дадени на она што е во основата на формата, но на крајот никогаш не може вистински да се именува.) Бидејќи течната магма копнее да се изрази и се движи нагоре во структурите на Земјата кон надворешната површина, таму се контејнери или места каде што се здружува и останува како еден вид резервоар. Овие можат да се наречат магма комори. За овие резервоари обично се смета дека се под површината на Земјата, а не се физички видливи на површината. 

За целите на нашата аналогија, овие магма комори може да се сметаат како индивидуални души. Значи, има многу потенцијал за погрешно толкување за тоа што е душата и како таа се однесува на Единствената или Единствената свест. Нашата најдобра апроксимација е да кажеме дека душата е издлабена комора каде се соединува и тече магма (Единствена свест), онаа што е генерално под површината на изразот на формата. 

Значи, како што магмата се одвива од самото јадро, од централизираното место на Единственоста, таа влегува во овие контејнери, во овие садови и структури за кои може да се смета дека се комори за магма, а за наши цели, исто така, се мисли како души.

 Потоа, додека магмата, стопената течност - суштина на Земјата, се движи понатаму кон површината на планетата, таа е артикулирана во структури кои се нарекуваат геолошки појави како отвори за вентилација, вулкани, калдери и други работи Свеста на Лизел не е ни позната со. Овие структури што се наоѓаат на површината може да се сметаат во нашата аналогија како „животи“ или „инкарнации“.

 Овие „инкарнации“ се хранат најдиректно од душата, магмата, која се соединила во резервоарот на душата. Но, кога ќе се вратат на нивниот вистински извор, тие потекнуваат од магмата на Едниот. Понатаму, исто како што магмата секогаш тече од центарот на Земјата нагоре или близу до површината преку вулкани, отвори за проветрување и какви било геолошки појави што allow овозможуваат на Земјата да се изрази, тие физички структури истовремено секогаш се враќаат под и навнатре кон стопениот центар за реасимилација во Едниот. Ова е циклус на раѓање-смрт што се гледа на ниво на форма во вашиот трет-димензионален свет.

 Навистина сме возбудени што заедно ќе го започнеме ова ново патување. Копнееме да продолжиме да споделуваме и да комуницираме со вас, бидејќи чудото на животот продолжува да се одвива од обвитканото.


Секогаш знајте дека нашата loveубов е вистински со вас, затоа што нашата loveубов навистина сте вие.

-------------------------------------------------- --------------------------------------------------

Канализирана порака од светлината во врска со настаните во Капитол во САД

10Јан

Како што е канализирано од „Суштествата на светлината преку лизел“.

„Ако се најдете себеси како се борите со мисли и пресуди за осуда на вашиот ближен човек, Доналд Трамп, и исто така на оние сонародници што го покажаа своето верување во него во зградата во Капитол (за да биде јасно дека сме не повикувајќи се на осуда на дејствија преземени од него или нив, ние се осврнуваме на осуда на суштината на него и нив како човечки суштества), ова треба да го споделиме:

Не дозволувајте егото да ги користи овие настани како можност за монтирање на внатрешна востание против свеста за единството што произлегува од вас убедувајќи ве дека оние што делуваат без убов се несакани. Не само што сите суштества се ovубени, поточно, сите суштества се loveубов. Ние би сакале да ве охрабриме да запомните дека дури и суштеството што го нарекувате Доналд Трамп, содржи во себе Искра на светлината и содржи во него, на најдлабоко ниво, истата енергија што сме ние, која сега ја зборуваме преку Лизел и тоа е исто така во тебе и е исто така во сите суштества. Постои огромна количина на перцепција кон оваа индивидуа наречена Доналд Трамп и неговите жестоки следбеници, што всушност го блокира него и нив од можноста за пристап до оваа енергија. Ова „блокирање“ всушност може да дојде од добронамерни поединци, како што сте вие ​​самите затоа што вие и нив не ги перцепирате вистински како луѓе со души, туку само како конгломерат на однесувања и размислувања за кои Трамп предизвика и даден глас во вашиот трет-димензионален свет. Согледувајќи го него и нив единствено како оваа збирка на однесувања и мисловни форми, и не држејќи можност да се појави Искра светлина во него и нив, вие всушност помагате да се создаде она што очајно се надевате да го избегнете. На овој начин, зголеменото его што е толку живописно очигледно во Доналд Трамп, го носи егото не само во многу негови следбеници, туку и во многу од вас. Ова е, на крајот на краиштата (и ова можеби не е разбирливо за човечкиот ум), прекрасна работа. Има многу што се 'извлекува' во вашиот свет. Исто како што врие може да се појави на површината на кожата, или отров да се извлече од раната, човечкиот колективен ум е преполн со многу отрови кои Спирит во моментов се обидува да ги извлече. Сепак, многумина ја забораваат оваа поголема слика и наместо тоа, се фокусираат само на самите отрови. Навистина, самиот факт дека овие отрови се толку распространети во вашиот свет е позитивен доказ за колективното тело на човештвото што ги чисти овие отрови од себе.

Ако согледувате отрови во светот, сфатете дека тие не можат да се санираат со противничка енергија. Единствениот противотров е убовта. Спротивставената енергија секогаш создава повеќе од самата работа на која oppos се спротивставува. Затоа, бидете внимателни како вие, можеби, воведувате отров во светот. 

Ако ја согледате темнината во светот, не борете се против темнината, бидејќи самата борба инхерентно ќе содржи елементи на темнината. Наместо тоа, светнете ја светлината интензивно, храбро и со немилосрдна убов. Создадете толку многу осветлување околу џебовите на темнината, што на сите им е јасно да видат кои се тие џебови, и тие ќе се растворат во моќта на овој блескав сјај. Исто така, дозволете милост и прошка за себе, ако привремено ве надмине егото за време на овој колективен процес на прочистување, и запомнете дека да судите сами за себе е исто што и да им судите на другите, бидејќи навистина постои само Едниот.

И, конечно, еден драг дел од нас, кого го нарекувате Исус, го споделува ова:
„Јас не го научив народот искоренувајќи ја темнината во нив. Јас ги учев луѓето гледајќи ја дури и најмалата искра светлина во нив и ја негував и разголував таа искра, сè додека тие самите не можеа да почнат да ја перцепираат и да продолжат да го разгоруваат огнот одвнатре. ' „