Разговор со Роб Шварц

Март 1, 2018 | Ексклузивни национални интервјуа

Роб Шварц е хипнотизер кој нуди сесии за духовно водство, контактирајте со регресиите со починати љубовници, регресиите од минатото низ животот и меѓу ретрителите на душите на душите, за да им помогнете на луѓето да го лечат и да го разберат нивниот животен план. Неговите книги План на твојата душа и подарокот на твојата душа го истражуваат планирањето пред раѓањето на многу заеднички животински предизвици, како што се физичка и ментална болест, тешки односи, финансиски тешкотии, зависност од дрога и алкохол и смрт на некој близок. Неговите книги се преведени на 24 јазици. Тој учи на меѓународно ниво, вклучувајќи ги и таквите места како Обединетите нации.

Свесен за живот весник: Како дојдовте да ги напишете вашите книги?

Роб Шварц: Бев консултант за маркетинг комуникации, правев различни форми на корпоративно пишување што го најдов длабоко неисполнување, и имав посебно чувство дека имав одредена цел за мојот живот. Но, јас не знаев што е тоа, и не бев сигурен како да го дознаам. Затоа, направив совет за кариера. Зедов инвентар на Мејерс-Бригс. Отидов кај семејството и пријателите и реков: "Јас сум навистина несреќен што го правам ова корпоративно дело. Се чувствувам како да има некој друг повик за мене, но не знам што е тоа. Што мислите дека треба да направам со мојот живот? "Половина од луѓето со кои разговарав само ги отфрлија рамениците, а другата половина ме советуваше да го направам она што го правеа. Па почнав да размислувам надвор од кутијата и оваа идеја дојде кај мене: одете да видите психички медиум. Никогаш порано не сум го сторил тоа. Не бев сигурен дали верував во медиум. Но, отидов на мај 7, 2003, и се сеќавам на тој датум, бидејќи на тој ден ми се смени животот.

Медиумот ме запозна со концептот на духовни водичи - високо еволуираните нефизички суштества со кои ги планираме нашите животи пред да влеземе во телото и кои потоа нè водат низ нашите животи откако сме тука. Преку овој медиум имав можност да зборувам со моите водичи. Тие рекоа многу неверојатни работи за мене на таа сесија, од кои една беше тоа што го планирав мојот живот, вклучувајќи ги и моите најголеми предизвици, пред да се родам. Без мене да им кажувам, тие знаеја кои мои главни животни предизвици беа и тие можеа да објаснат зошто ги планирав тие искуства пред да се родам. Постојано размислував за оваа перспектива во неделите по сесијата. Тоа ми дозволи да најдам, за прв пат, подлабока цел на моите најголеми предизвици. И тоа беше многу лекување. Сфатив дека сум бил на концепт кој ќе донесе сличен вид на лекување на другите луѓе, и тоа беше поттик за напуштање на корпоративниот сектор и почнувајќи од патот на пишувањето на Твојата душа.

CLJ: Зошто ги планираме овие животни предизвици?

РС: Постојат пет главни причини. Еден е да се ослободи и да се балансира кармата. Балансирачката карма значи да изберете пред да се родите за да имате искуство што енергично го комплетира или го неутрализира претходното искуство. Отпуштањето на карма значи дека лекувате основната тенденција што ја создаде кармата на прво место.

Втората причина е лекување. Во планот на твојата душа младата афро-американска жена планира да се роди целосно глуви. Во доживотното живеење пред сегашната имала иста мајка што ја има во овој живот, и кога била мало девојче во тој претходен живот, ја слушнала нејзината мајка застрелана до смрт. Таа беше толку трауматизирана што си го одзеде сопствениот живот во тој претходен живот и се врати во Духот со енергија на неизлечена траума која требаше да се излечи. Во нејзината сесија за планирање пред раѓање нејзиниот духовен водич рече: "Драги мои, би сакале ли да се родите глуви, за да не се случи слична траума повторно со вас, така што ќе можете да го завршите лекувањето од претходниот живот?" И таа одговори, "Да, тоа е она што сакам да го направам".

Третата причина, која е точно во секој пред-раѓање план што сум го погледна, е услуга на другите.

Четвртата причина за планирање животни предизвици е да се спротивстави. Нефизичкото подрачје од кое доаѓаме е царството на голема љубов и светлина и мир и радост. Душата е направена од енергијата на безусловната љубов. Значи, ако сме во ова царство на безусловна љубов, а ние сме создадени од безусловна љубов, тоа значи дека душата не доживува никаков контраст на себе. Душата не ја разбира или не цени, кој или што е. Значи доаѓаме во тело за искуството на она што може да го наречеш "не-љубов", така што кога ќе одиме дома на крајот од физичкиот живот, многу подобро разбираме кои сме навистина како суштества направени од енергијата на безусловна љубов.

Петтата причина е лекување или исправување на лажни верувања или лажни чувства. Речиси сите од нас имале барем еден минат живот, ако не и многумина, во кои некои работи нѐ наведуваат да подигнеме лажно уверување или лажно чувство за себе. Двете најчести се чувствуваат недостојни, или можеби дури и безвредни, и чувство на немоќ. Душата знае себеси да биде бескрајно достојна и бескрајно моќна. Значи, ако дел од нашата личност зема такво лажно уверување, на душата се чувствува непријатно и душата сака да го исчисти или исцели. Ќе се планираат одредени предизвици за да се доведе лажното чувство или лажно верување во свеста на свеста. Откако ќе го достигне нивото на свесна свест тогаш можеме да поставиме заздравување.

CLJ: Како се случуваат сите детали и планирање?

РС: Еден од медиумите напишан во моите книги објавува дека кога таа ќе влезе во составот за планирање пред раѓањето, Духот го покажува нејзиното нешто што изгледа како неверојатно огромен и елабориран дијаграм на текови, серија одлучувачки точки. Ако го направите А, тогаш се случува X. Ако го направите Б, тогаш се случува Y. Дијаграм е толку огромен, што е надвор од човечкото разбирање, но тоа не е надвор од разбирањето на душата. Оваа дијаграм е душата земајќи ги во предвид одлуките на слободната волја кои личноста може да ги направи. Затоа имате речиси бесконечен број точки за одлучување. Тоа е како вистинско учење и исцелување се случуваат, и имате многу слобода да одат по различни патеки во рамките на таа поширока преглед.

Речиси сите што доаѓаат за приватна сесија се интересираат за регресија на душата меѓу животите. За време на сесијата лицето оди во минат живот, обично оној што имаше големо влијание врз планот за тековниот живот. Тие го напуштаат телото на крајот од минатиот живот и еден дел од нивната свест поминува низ нашиот нефизички дом. Тие обично се поздравуваат од водич и накратко разговараат со водичот за тоа зошто биле прикажани дека минат живот и како тоа влијаело на планот за нивниот сегашен живот. Потоа побараме од водичот да ги придружува до Советот на старешините. Советот се состои од многу мудри, љубовни и високо еволуирани суштества кои ја надгледуваат инкарнацијата на Земјата. Тие го знаат животниот план на клиентот. Тие знаат колку добро клиентот го прави во смисла на исполнување на нивниот животен план. И тие имаат предлози за тоа како подобро можат да го исполнат животниот план.

Учаем како да даваме и да примаме љубов повеќе безусловно. И двете од нив се подеднакво важни. Тоа не е само прашање на давање љубов. Тоа е исто така прашање на примање љубов од другите.

CLJ: Дали има некои работи кои се конкретно поставени? На пример, дали ги избираме нашите родители?

РС: Да, родителите се многу добар пример, и тоа вклучува посвоители. Друга работа би била физичка болест или хендикеп што ќе се роди со тоа не може да се лекува од медицината. Вие ќе знаете дека пред да дојдете на телото. Поголемиот дел од планирањето е флексибилно. Тоа не е само случај дека постои план А. Исто така има план Б, Ц, Д, Е, Ж, Г, и натаму и натаму.

CLJ: Дали постојат чести теми што ние луѓето ги избираат за нашите предизвици, како болест и развод и самоубиство?

РС: Типичен план пред раѓање го покажува нивото на свест што полека се зголемува во текот на неколку години, а потоа одеднаш се шила, и дека во флексија каде што се шила е претходно раѓањето на животниот предизвик. Со оглед на моменталната состојба на еволуцијата на човештвото, некои предизвици се избираат многу почесто од другите, бидејќи тие се ефикасни во будењето на личноста. Еден од нив е физичка болест, многу често рак. Друга е несреќа што не е навистина несреќа. Третиот, кој е многу чест, е смртта на некој близок. Исцелување и будење се многу процес, како пилинг на слоеви на кромид. Нешто се случува и луѓето реагираат на тоа во она што го веруваат е свесен начин, а потоа животот се чини дека станува потешко и тоа значи дека одат на подлабок слој на кромид.

Самоубиството не е планирано како сигурност, туку како можност, или понекогаш веројатност, или повремено веројатноста толку висока што е речиси сигурна. Може да се каже истото за сите видови на различни животни предизвици. Планираното не значи дека е поставено во камен; тоа значи дека е можно или веројатно или многу веројатно. Конечно, кога човештвото се крева кон повисока свест, нема да бидат потребни многу тешки предизвици, а потоа луѓето ќе испланираат многу помалку тешки предизвици или можеби ќе се префрлат на учење повеќе преку љубов и радост, а не од болка.

CLJ: Дали ја зголемуваме нашата свест колективно?

РС: Тоа е мое разбирање, и верувам дека Буда рече дека можете да научите нешто што сакате да го научите преку љубов и радост. Тоа не мора нужно да се направи преку болка и страдање, но болката и страдањето е многу ефикасен начин за учење. Тоа е многу мотивирачко и мислам дека она што се случува на авионот на Земјата е дека луѓето ги скршнуваат своите срца со цел да станат повеќе љубовни суштества, да се сетат на нивната вистинска природа.

CLJ: Дали ќе зборувате за храброста што е потребно за да бидеш човек?

РС: Земјата не е најтешкото место за да има инкарнација, но е една од најтешките, па не сите суштества се подготвени да се воплотат на Земјата. Оние што доаѓаат овде се гледаат низ целиот универзум како еден од најхрабрите на сите суштества. Откако сте имале инкарнација на Земјата, таа станува дел од вашиот енергетски потпис - вашата уникатна вибрација која се состои од комбинација на бои и звук. Кога сте инкарнирани на Земјата, промената на бојата и звукот, вибрациите се менуваат. Значи, откако некој е тука и се враќа во нефизичкото царство, другите суштества можат да видат од нивниот енергетски потпис дека имаат инкарнација на Земјата, а нивниот одговор е како "Имате инкарнација на Земјата? О! "Тие се неверојатно импресионирани и почитувани, бидејќи е разбрано колку е тешко да се биде тука, и само најхрабрите битија ќе се одлучат да се воплотат тука.

CLJ: Можете ли да ни кажете како се појави поглавјето за домашни миленици?

РС: Дојде едноставно од мојата желба да знам дали миленичињата се дел од процесот на планирање пред раѓање. Се чувствував интуитивно дека веројатно се, но кога ја истражував и добив потврда од Дух, тоа беше многу моќен момент. Има приказната за една жена што планира да биде џуџе во овој живот. Таа е кажано од страна на нејзините водичи дека тоа ќе биде тешко за неа и дека кога таа е мало дете, ќе биде остракизирана и задебелена во училиште. Таа сфаќа дека ќе треба многу емоционална поддршка за да го помине тоа, па планира со повеќе различни кучиња-миленици, мачки, коњи, дури има и петел наречен Кружев Кјук - да влезе во нејзината сесија за планирање пред раѓање, и тие разговараат со неа за тоа како ќе ја снабдуваат со безусловна љубов што таа не може да добие од други луѓе.

Го видов ова повторно и повторно во сесии за планирање пред раѓање. Без оглед на предизвиците, тие, исто така, ја формираат поддршката што им е потребна за да се справат со предизвиците.

CLJ: Имате ли последната порака за нашите читатели?

РС: Запомни кој си навистина. Често препорачувам да одам до огледало, да гледам во свои очи и да се потсетам што навистина и навистина сте. Кажи за себе: "Јас сум света, вечна, храбра душа. Јас сум храбрата душа која остави царството на љубов и светлина и мир и радост да дојдат тука за да доживеат големи предизвици за да можам да ја ослободам и да ја балансирам кармата, да заздравувам, да му служам на другите, да го доживувам контрастот и да ги поправам лажните чувства за јас. "

Секоја личност што е тука е огромна, мултидимензионална, вечна душа, многу храбра за доаѓање во телото, и многу храбра за извршување на предродилниот план откако тие се во телото. И јас би сакал сите да се третираат со таква почит што самите ги заслужуваат. Затоа што тоа е навистина и вистински.