За Роб

За многу долго време, и многу пред да напишам План на твојата душа, Бев безуспешно, за подлабоко значење на мојот живот.

Лична пресвртница

Во 2003, мојата потрага зеде нов и изненадувачки пресврт кога решив да се консултирам со медиум. Иако имав цврсто верување во Бога, никогаш не сум (колку што знаев) директно доживеа метафизички. Ги истражував медиумите и избрав некој со кого се чувствував удобно.

Мојата сесија со медиумот се одржа на 7 мај 2003 година. Се сеќавам на точниот датум затоа што на тој ден мојот живот се промени. Му реков на медиумот многу малку за себе, опишувајќи ги моите околности само со најопшти услови. Таа објасни дека секој од нас има духовни водичи, нефизички суштества со кои ги планираме своите животи пред инкарнацијата. Преку неа можев да зборувам со моите. Тие знаеја сè за мене - не само што направив, туку и што мислев и чувствував. На пример, тие се осврнаа на одредена молитва што му ја кажав на Бога околу пет години порано. Во особено тешко време се молев: „Боже, не можам да го сторам ова сам. Ве молам, испратете помош “. Моите водичи ми рекоа дека е обезбедена дополнителна нефизичка помош. „Твојата молитва беше одговорена“, рекоа тие. Бев зачуден.

Eелен да ги разберам страдањата што ги доживеав, ги прашав моите водичи за главните предизвици со кои се соочив. Тие ми објаснија дека ги планирав овие предизвици пред раѓањето - не заради страдање, туку за раст што ќе резултираше. Ме потресе оваа информација. Мојот свесен ум не знаеше ништо за планирање пред раѓањето, но сепак интуитивно ја чувствував вистината во нивните зборови.

Иако не го сфатив тоа во тоа време, мојата сесија со медиумот предизвика длабоко духовно будење за мене. Подоцна би разбрал дека ова будење навистина се сеќаваше - сеќавање на тоа што сум јас како вечна душа и, поточно, на она што планирав да го направам на Земјата.

Патувајќи нов пат

Јас станав опседнат со читање за духовноста и метафизиката. Додека читав, честопати размислував за планирање пред раѓање. Цел живот ги гледав своите предизвици како ништо друго освен бесмислено страдање. Да знаев дека ги планирав своите предизвици, ќе ги видам богати со цел. Само тоа знаење во голема мера би го олеснило моето страдање. Да знаев и зошто ги планирав, можев свесно да ги научам лекциите што ги нудеа.

Во текот на овој период на интензивно проучување и внатрешно истражување, запознав една жена која е способна да ја канализира нејзината душа и кој се согласи да ми дозволи да зборувам со нејзината душа за планирање пред раѓање. Немав никакво знаење за канализирање и беше изненаден кога влегоа во транс и друга свест, која беше јасно различна од нејзината, почна да зборува преку неа. Зборував со својата душа петнаесет часа во текот на пет состаноци.

Овие разговори беа воодушевувачки. Тие го потврдија и надополнија моето читање и студија. Нејзината душа детално ми раскажа за сопственото планирање пред раѓањето: разните предизвици за кои се дискутираше и причините што некои беа избрани. Тука имав директна, специфична потврда за феноменот за кој многу малку луѓе беа свесни. Бидејќи болката во мојот живот ме правеше крајно чувствителна на - и интензивно мотивирана да го олеснувам - страдањето на другите, бев возбуден од потенцијалното заздравување што можеше да им го донесе на луѓето свеста за планирањето пред раѓањето. Знаев дека информациите што ги открив може да ги олеснат нивните страдања и да ги обликуваат нивните предизвици со ново значење и цел. Како резултат, решив да го посветам својот живот на пишување и зборување за темата на животните планови.

Пишување на книги

Тесно соработувајќи со неколку медиуми и канали, сега ги истражував плановите пред раѓањето на многу, многу луѓе. Научив дека настаните во нивните животи не се ниту случајни ниту произволни, туку се дел од мудро замислен и сложен план - план што тие самите смело го дизајнираа. Исто така, научив дека душите честопати избираат многу различни предизвици од слични причини. Затоа може да ги слушнете мотивите на вашата душа во приказната за некој чиј живот е, барем на површината, многу поразличен од вашиот. Во План на твојата душа и Подарок на твојата душа Ви ги нудиме животните приказни и предродежните планови на дваесет и две храбри души.

Овие приказни зборуваат, верувам, на нашето искрено, универзално копнеж да се знае. . . зошто?

 

Големиот индиски аватар Саи Баба, непосредно пред да ја прифати примерокот План на твојата душа од мојот пријател, Тед. Многу сум благодарен за овој чудесен благослов.